Dakmeester Gelders Dakrenovatie

Wanneer op zoek bent naar een gedegen dakherstelbedrijf met bewezen, uitstekende kwaliteiten, dan kiest u voor Dakmeester Gelders Dakrenovatie. 

Sinds enige tijd is Gelders Dakrenovatie het predicaat ‘Dakmeester’ rijker. Hier zijn we bijzonder trots op en we zouden dit graag van de daken willen schreeuwen. Maar we houden het bescheiden. Als u dus op zoek bent naar een gedegen dakherstelbedrijf met bewezen, uitstekende kwaliteiten, dan kiest u voor Gelders Dakrenovatie. De Stichting Dakmeester is een platform van slechts zesentwintig gekwalificeerde dakdekkers en toonaangevende producenten van materialen voor hellende daken in Nederland. Dit samenwerkingsverband heeft als doelstelling om de kwaliteit van de hellende daken in Nederland naar een nog hoger niveau te brengen, gezamenlijk kennis te delen en ontwikkelingen te doen.

Een uniek samenwerkingsverband van vakmensen

De Stichting Dakmeester is een antwoord op de maatschappelijke vraag naar hogere kwaliteit en zekerheid. Zeker voor u als eindconsument vormt dit een geruststelling. De krachtenbundeling van producenten en verwerkers is enerzijds ingegeven door ontwikkelingen op het gebied van bestaande- of nieuwe materialen, nieuwe toepassings- en verwerkingstechnieken; anderzijds door het toenemende belang van economische-, esthetische-, energetische- en milieuaspecten. De deelnemers aan de Stichting Dakmeester zijn allen hellend dak-specialisten en proces-gecertificeerde bedrijven. Wij behoren dus tot een selecte groep van toonaangevende dakdekkersbedrijven in Nederland.

Vakwerk in Dakwerk

Deze kwalificatie geeft - naast uiting aan ons erkende vakmanschap als het gaat om hellende daken - onze klanten de zekerheid dat wij een gekwalificeerd kwaliteitssysteem hebben. Dit systeem wordt ondersteund wordt door externe controles van een onafhankelijke instantie, SKG-IKOB, op de bouwplaats van de dakwerkzaamheden. Het procescertificaat geeft een extra zekerheid dat we uw dak maken volgens de geldende regelgeving en dat dit voldoet aan de wettelijke eisen, zoals het Bouwbesluit.

Felbegeerde titel

Vanzelfsprekend zijn onze medewerkers VCA gecertificeerd. Veiligheid voor onze medewerkers staat bij ons voorop. Dit komt ook weer terug in het professionele “gereedschap” waarmee wij werken, zoals de logistiek naar het dak van de materialen. Alles professioneel en specialistisch. Dit zijn voorwaarden voor het behalen van de felbegeerde titel Dakmeester. Daarnaast moeten alle leden, dus ook Gelders Dakrenovatie, voldoen aan een aantal andere eisen, zoals:

• Ondernemers- en vakmanschap: KOMO-Procescertificaat
• Financiële positie, bijvoorbeeld: laatste vijf jaar geen faillissement van het huidige bedrijf
• Een gezond betalingsgedrag: geen achterstanden
• Kwaliteit: informatieverstrekking naar de klant, goede klantenbehandeling.
• Milieu: werken volgens de geldende en geaccepteerde normen in Nederland
• Klanten: Goede, constante kwaliteit van producten en diensten plus het nakomen van afspraken
• Medewerkers: veiligheidsbeleid, ontwikkeling van medewerkers, goed werkgeverschap
• Ontwikkeling en Innovatie: verbetering nastreven van het serviceniveau

Wet op de kwaliteitsborging

Per 1 juli 2023 zal de wet "kwaliteitsborging voor het bouwen" stapsgewijs ingaan. Daksysteemgarantie PLUS en met name de kwaliteitsborging en het opbouwen van het dak-dossier sluit uitstekend aan bij deze nieuwe wet (Wkb). Een wet die vooral in het leven geroepen is om u als opdrachtgever te verzekeren dat het werk aan het dak de juiste kwaliteit heeft. En niet onbelangrijk, dat is de basis voor de wet: het dak voldoet minimaal aan het Bouwbesluit. Met een Dakmeester verzekert u zich er dus van dat het opleverdossier (dakdossier) goedgekeurd wordt door de onafhankelijke kwaliteitsborger en dat aan alle voorschriften is voldaan. Bovendien wordt hiermee de kans op faalkosten enorm verkleind.

Circulaire economie

Steeds vaker wordt er gesproken over de circulaire economie. Dat wil zeggen als nieuwe materialen aan het einde van hun levensduur zijn. Dat kan hun esthetische levensduur, maar ook de werkelijke gebruiks- oftewel levensduur betreffen. Om materiaalverspilling te voorkomen, moet eigenlijk de standaard zijn dat de grondstoffen uit deze materialen weer hergebruikt kunnen worden. Dat is beter voor het milieu. Ook hier werkt de Stichting aan in samenwerking met de fabrikanten. Zo ontwikkelde zij al een recyclingsysteem voor het hergebruik van de betonnen dakpan. De oude dakpannen worden bij speciaal geselecteerde recyclingbedrijven ingeleverd, die vervolgens onder een certificatiesysteem garanderen dat het materiaal weer wordt hergebruikt in nieuw beton als zandvervanger. En dit is nog maar het begin van deze ontwikkelingen.

dakmeester-gelders-dakherstel

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten