Dakisolatie specialist

Een slecht geïsoleerd dak is één van de grootste energieverspillers van uw woning. Met goede dakisolatie bespaart u dan ook jaarlijks honderden euro’s aan en woont u comfortabeler. 

 

Een slecht geïsoleerd dak is één van de grootste energieverspillers van uw woning. Met goede dakisolatie bespaart u dan ook jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woont i gewoonweg comfortabeler. Vraag Gelders Dakrenovatie, de dakisolatie specialist om raad en daad.

Meer dan 80 procent van de Nederlandse woningen heeft al een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn slechts matig geïsoleerd. Het is ook de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren. Dakisolatie verhoogt in de meeste gevallen ook de waarde van uw huis.

Hoe gaat uw dakisolatie specialist te werk?
Het isoleren van de binnenkant van een schuin dak levert goede tot zeer goede resultaten op. Veelal brengen we aan de binnenzijde van de dakconstructie een dampremmende folie aan. De ruimte tussen de folie en het bestaande dak vullen we met isolatiemateriaal. Vervolgens kunnen de dakisolatie specialisten van Gelders aan de binnenzijde een afwerklaag, bijvoorbeeld met gipsplaten, aanbrengen.

Buitenkant van het dak isoleren
Dakpannen eraf, isolatie aan de buitenkant en pannen er weer op. Met deze dakisolatie kan de beste isolatiewaarde bereikt worden, omdat het isolatiemateriaal niet onderbroken wordt door de balken van het dak en omdat er ruimte is voor voldoende isolatiemateriaal. Door het isolatiemateriaal wordt het dak hoger en moet de aansluiting met de dakgoot opnieuw gemaakt worden. Een goed moment is wanneer het dak gerenoveerd moet worden, dan moeten de dakpannen er toch af.

Zoldervloer of plafond isoleren
Gebruikt u de zolder niet als woon-, werk- of slaapruimte én kunt u hem met een luik of deur afsluiten? Dan is het een goed idee om de vloer van de zolder te isoleren. Daarmee bespaart u evenveel als met isolatie van het schuine dak. Bovendien hebt u minder materiaal nodig dan bij isolatie van het schuine dak én het is eenvoudiger. De zolderruimte wordt daarmee wel kouder omdat de isolatie juist de warmtestroom richting zolderruimte beperkt. Zorg altijd voor een dampremmende laag aan de warme kant, dus onder het isolatiemateriaal. U kunt er ook voor kiezen om het plafond direct onder de zoldervloer te laten isoleren door uw dakisolatie specialist.

Isoleren van uw plat dak door uw dakisolatie specialist
Een niet-geïsoleerd plat dak kunnen wij op verschillende manieren voor u van isolatiemateriaal voorzien. Isoleren van een plat dak vraagt echter bijzondere aandacht voor de bouwfysische opbouw van de constructie. Bij een onjuiste of onzorgvuldige oplossing is het risico op vochtproblemen en rottend dakhout of schimmel zeer groot. Met een vakkundig advies en kundige uitvoering kan uw platte dak echter ook betrouwbaar en duurzaam geïsoleerd worden. Vraag ons om advies. Of kijk op www.geldersdakherstel.nl/wat-wij-doen/dak-isolatie.

Binnenkant van het platte dak isoleren
Voordelen van isoleren aan de binnenzijde zijn dat je niet hoeft te wachten met isoleren tot het moment dat de dakbedekking vervangen hoeft te worden en dat het dak niet hoger wordt. Met het verhogen van een platdak verandert ook het gevelaanzicht doordat ook de dakrand mee verhoogt moet worden. Het aan de binnenzijde isoleren wordt ook wel een compact dak genoemd omdat de isolatie hierbij tussen de dakbalken wordt aangebracht. Van belang is om bij deze oplossing een goede dampremmende laag aan binnenzijde, de woonzijde van het isolatiepakket aan te brengen.

Buitenkant van het platte dak isoleren
Isolatieplaten brengen we bovenop het platte dak aan en we voorzien ze van een dakbedekkingslaag. Het isolatiemateriaal wordt hierbij opgesloten door de oude en de nieuwe dakbedekkingslaag. Als de dakrand hierna te laag is, moet deze verhoogd worden. Een tweede optie is het plaatsen van drukvaste, waterbestendige isolatieplaten bovenop de bestaande dakbedekking. Om te voorkomen dat deze isolatieplaten wegwaaien, komt er dan een laag grind of tegels bovenop. Dit levert minder goede isolatie en is alleen mogelijk als de bestaande dakbedekking in goede staat is. Ook hier geldt dat het dak hoger wordt.

Luchtdichting
Om de gewenste isolatiewaarde te behalen is luchtdichting cruciaal. Het energieverlies door luchtlekken kan namelijk oplopen tot 30%. De duurzaamheid van een constructie neemt dankzij de bouwfysische principes van het luchtdicht bouwen verder toe. Daarnaast is het ook milieuvriendelijk. De vertrekken in het gebouw bereiken sneller een behaaglijke temperatuur en behouden deze. Dit leidt weer tot een lager energieverbruik en minder uitstoot van CO2.

Het principe van luchtdicht bouwen is essentieel omdat het zorgt voor:

• een positief effect op de gezondheid
• goede geluidwering
• verbetering van uw wooncomfort
• het voorkomen van vochtproblemen
• energiebesparing

Meer weten over luchtdichting of het laten isoleren van uw dak? Neem contact met uw dakisolatie specialist.

dakisolatie-specialist

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten