• Home
 • Dak renoveren en isoleren

Dak renoveren en isoleren

Bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren specialist voor het renoveren en isoleren van uw dak? Bij Gelders Dakherstel bent u aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van hoogwaardige dakrenovaties en het professioneel isoleren van daken, zodat u kunt genieten van een duurzaam, energie-efficiënt en comfortabel dak. Neem contact met ons op.

Dakrenovatie is essentieel om de levensduur van uw dak te verlengen en eventuele problemen aan te pakken. Ons team van ervaren vakmensen voert grondige inspecties uit om de staat van uw dak te beoordelen en de beste renovatieoplossingen te bieden. Of het nu gaat om het vervangen van beschadigde dakbedekking, herstellen van lekkages of vernieuwen van dakgoten, wij zorgen voor een vakkundige uitvoering en een resultaat dat ruimschoots aan uw verwachtingen voldoet.

Energieverlies voorkomen door uw dak te renoveren en isoleren

Uw dak renoveren en isoleren is van groot belang om energieverlies te voorkomen en het comfort in uw woning te verhogen. Door uw dak goed te isoleren, kunt u besparen op uw energierekening en genieten van een aangename temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Bij Gelders Dakherstel werken we met hoogwaardige isolatiematerialen en moderne technieken om uw dak optimaal te renoveren en isoleren. Hierbij houden we rekening met de specifieke eisen en wensen van uw situatie, zodat u kunt profiteren van maximale isolatieprestaties. Vraag meteen een offerte bij ons aan.

Kosten compleet dak renoveren en isoleren

De kosten van een compleet dak renoveren en isoleren hangen af van een aantal factoren, omstandigheden en vragen:

 • Hoeveel vierkante meter is het totale dak?
 • Hebt u dakramen of een dakkapel?
 • Moet er asbest verwijderd worden?
 • Kunnen we de huidige dakconstructie behouden?
 • Hebt u dakpannen of een bitumineuze dakbedekking?
dak-renoveren-en-isoleren

Factoren

Zoals u ziet, zijn er meerdere factoren die meespelen waarop de specialisten van Gelders Dakherstel de juiste prijs bepalen. Als u kiest voor een compleet dak renoveren en isoleren, via Gelders Dakherstel, dan zullen onze specialisten het oude dak eerst moeten verwijderen en moeten afvoeren. Ook hier zijn kosten aan verbonden. Het blijft dus een vrij lastige opgave om een exacte prijs te benoemen voor het compleet laten renoveren en het isoleren van het dak van uw huis. Neem contact met ons op voor een verhelderende offerte.

Dakconstructie

Een oud dak laten vervangen is een ingrijpende klus bij iedere woning. Een belangrijke vraag van een complete dakvervanging is dan ook hoe is de gehele dakconstructie opgebouwd en is deze nog intact? Als de constructie onder het dak -  die meestal van hout is - verrot is, dan zullen we het dak compleet moeten renoveren. Is dit niet het geval dan kunt u er voor kiezen alleen het dakbeschot met de dakpannen of bitumen dakbedekking te laten vervangen.

Dakpannen laten vervangen

Als uw oude dakpannen aan vervanging toe zijn, dan hoeft u niet uw hele dak compleet te laten renoveren. Dakpannen zijn simpelweg snel en voordelig vervangbaar, zodat u weer een compleet nieuw en waterdicht dak hebt. Als u uw gehele pannendak wilt laten vernieuwen zal het volgende uitgevoerd moeten worden:

 • Oude dakpannen en panlatten verwijderen
 • Isolatiemateriaal bevestigen
 • Dampwerende folie aanbrengen
 • Nieuwe panlatten monteren
 • Nieuwe dakpannen plaatsen
dak-renoveren-en-isoleren--2-

Renoveren is vernieuwen

Als uw oude dak kleine gebreken vertoont, zoals verschoven dakpannen of scheurtjes in uw bitumen dakbedekking van uw platte dak, dan is het hoog tijd om dit te laten repareren. Of u hebt de overweging om uw oude dak compleet te laten renoveren en isoleren? Een dakrenovatie wil eigenlijk niets anders zeggen dan het vernieuwen van uw oude platte dak of schuine dak van uw woning. Een pannendak is sneller gerenoveerd dan een mastiek dak van dakleer. Dakpannen kunnen veel sneller van het dak verwijderd worden dan bitumen dakbedekking.

Gedeeltelijk of compleet renoveren?

Als niet het gehele dak van uw woning gebreken vertoont, kunt u altijd kiezen om de kosten te drukken door een gedeeltelijke vervanging. Dit scheelt tijd en materiaal en zo bespaart u uiteraard flink op de kosten voor het compleet laten renoveren van uw dak. Het blijft wel belangrijk dat u op tijd ingrijpt bij het ontdekken van gebreken aan uw dak. Het dak kan immers voor lekkage zorgen en zo ook de binnenkant van uw woning aantasten met waterschade. Twijfelt u? Neem contact op met de specialisten van Gelders Dakherstel.

Extra opties

Mocht u uw dak compleet laten renoveren, dan zijn er altijd extra opties die het dak extra duurzaam kunnen maken. U kunt natuurlijk kiezen voor een dak of spouwisolatie of meteen de gehele zolderruimte te laten verbouwen, inclusief isolatie laten plaatsen. Door een goede dakisolatie aan te laten brengen kunt u er van uit gaan dat de energiekosten van de woning flink naar beneden zullen gaan.

Dakkapel of dakraam laten plaatsen

Wilt u meer licht of ruimte op de zolderverdieping? Denk er dan eens over na om een dakkapel aan te schaffen. Ons zusterbedrijf Gelders Dakkapel is volledig gespecialiseerd in de levering en plaatsing van alle soorten dakkapellen. U koopt bij ons uw dakkapel rechtstreeks vanuit onze eigen werkplaats. Hier worden onze dakkapellen van hoge kwaliteit gemaakt waarbij wij werken met een zeer scherpe kwaliteitscontrole. Door het laten plaatsen van een dakkapel op uw dak hebt u al snel 5 m² loopoppervlakte meer dan voorheen. Wilt u graag alleen wat meer lichtinval op de zolder? Dan kunnen onze specialisten een dakraam plaatsen in uw schuine pannendak.

Alle oplossingen in huis

Gelders Dakherstel verzorgt alle soorten dakoplossingen voor particulieren en bedrijven. Ook het compleet dak renoveren en isoleren behoort tot de mogelijkheden. Van nieuwbouw tot renovatie van daken en van Velux dakramen tot dakgoten zijn wij uitgegroeid tot dé specialist van Midden-Nederland. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. De specialisten van Gelders Dakherstel beoordelen uw offerte aanvraag en nemen indien nodig even contact met u op voor aanvullende informatie. Vervolgens ontvangt u van ons een verhelderende offerte.

Offerte aanvragen

Wacht niet langer en investeer in de renovatie en isolatie van uw dak met Gelders Dakherstel. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte of meer informatie over onze diensten. Vertrouw op onze expertise en ervaring voor een duurzaam, energie-efficiënt en comfortabel dak. Dak renoveren en isoleren is onze specialiteit, en wij staan klaar om u te helpen. Met Gelders Dakherstel kiest u voor kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid. Wij streven naar tevreden klanten en hanteren een persoonlijke benadering, waarbij we goed naar uw wensen luisteren en u adviseren over de beste oplossingen voor uw dak. Ons team staat voor u klaar, vanaf het eerste adviesgesprek tot aan de voltooiing van de werkzaamheden.

dak-renoveren-en-isoleren--3-

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan !

Ik wil graag een offerte voor een:

Hoogwaardige materialen
Echte vakspecialisten
Voordelige onderhoudscontracten
Gratis inspectie
Showroom in Elst (Gelderland)

Wat klanten over ons zeggen

Dakmeester voor duurzame daken
SKG IKOB Certificatie
sluiten